BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 25 January 2011

What is a Good Doctor?



Semoga bermanfaat....
"To do Good,Not to Harm.."

Cuti Datang lagi....

Salam
Lame tk update..mana tak nya sibuk dgn benda lain..
waaah cuti winter kembali lagi..
Kali ni aku takkan duk rumah je..i've to enjoy my holidays..
Nak ber'SNORKELLING' di DAHAB...yeah!!!
Moga takda aral melintang..
Last year holiday kat Malaysia..
Memandangkan tk pernah explore Mesir spnjg 3 thun lebih duk sini..
Inilah masanya.hehe..

Argghhh perut tk selesa..badan letih pulak sebb kelmarin pg main bowling 'bantai' 5 games tnpa henti..
Melepak dengan Ein..Nampaknya kemantapan Ein bermain bowling mkin terserlah..
Ein,jom kite main lg next time..tggu aku nye 'demam urat' ni bek dulu..ngee~

Actually nak update post about APPENDICITIS..tapi kene mintak permission sumone dulu..
Kalau diizinkan Allah..ader la..hehe

jom layan gambar-gambar DAHAB..

Ni jarak Cairo-Dahab

Dahab at night

Day view of Dahab

Khazanah laut di Dahab..
Kesimpulannya...im so excited..cari ketenangan dan semangat before bersekolah semula..yeah...

Bye Bye..
SALAM..

Wednesday, 12 January 2011

Hadapi Dengan Senyuman


HADAPI DENGAN SENYUMAN..


Special for u'ols ..hope lagu ni boleh bg semangat and inspirasi kat semua..
Good Luck Semua..

Hanya Allah yang tahu..

Salam

Alhamdulillah..tamat dah round ENT..arggghhhh gonna miss them(all the doctors)..so much.
So far ENT is the best rounnd.Even exam td agk frust sikit ..tkpala..aku dh cuba redha dah ni..



Tengokla soalan end round 2010/2011 ni.Actually tk susah..tp aku sudah confuse dengan soalan no.2 tu.
Haish...takpalah..nak buat mcm mana.hope utk markah management and investigation tu dapat la siket2..
Apa2 pun aku bersyukur sangat,semuanya berjalan  lancar.After finishing this ENT,mula la pulak round ophtal.Hope minat kt ENT sama or lebih lagi untuk OPhtal nanti.Nak jadi pakar apa yer nanti??

Lepas je habis exam,Ein terus ada depan aku.Dah la bercantik2 bagai.Nak pegi makan Nasi Yaman je pun.
Takpa la..dh dia semangat nak bercantik2 kan..Thanx Ein teman aku pegi makan tadi.relief siket persaan frust aku aku tau.
Plan lepas ni,dah nak kena mula dah study group dengan Ein.She's my study mate since 1st year..But being officially masa Year 2.hehe..Memang bestla..Nak mumtaz study la dengan dia.hehehe.

Setakat ni nak becuti2 dulu..projek nak ke Dahab bersama-sama Wan NAdiah bakal menyusul.Yeaaahhh..
Wan Nadiah exam esok..so wish her luck in her exam..Harap Allah permudahkan urusan dia..Amiiiinnn..

Before exam tadi pon tel parents..nak exam la katekan..biasala tuh..Amie pon angkat.."ni otw nk pegi rumah uda..dia demam2 batuk.."
Ok...redha je hati ni..jeles kot batuk2 pon dpt ubt dri melaka..kat 7 Eleven ada ubat batuk HURIX laaa..haha..MANJALARA betul.Tu la kasih sayang ibu bapa kan..penyayang nya mereka..

Dahlaaaa...bye bye..
wsalam


Friday, 7 January 2011

Dah Besar Nak Jadi Apa??




My New Post..

"Dah Besar Nak Jadi Apa????"

Soalan macam ni memang jarang benar2 la ada org bertanya kat aku sejak aku kecil..
Mujur la..kalau tak jenuh nk berfikir,nak jadi apela aku ni..
First time,i found this kind of question when i was in standard 2.
Dalam kelas 2 Anggerik,tahun 1997.
Fuh..masih berbisa daya ingatan aku..
Cikgu Idris Saba (guru kelas)  serah fail peribadi murid2.
Aku memang suke tengok2 fail2 macam tu.
Kat belakang fail tu ada ruang utk cita-cita murid.
Wow.i was surprising..3 types of occupation should be filled in.

So..fikir la lama2..then i decided to choose..

1-i want to be a PRAMUGARI..because some people said that stewardess' salary quite much..
2-i want to be a PENGURUS BANK..fikiran budak2..duduk dalam bank duit banyak.haha
3-i want to be a DOCTOR..erk..this is the only choice yang paling MEMBABI buta aku buat.haha

When i was in the secondary school,my interest was more towards the law.
Even masa isi borang UPU pon aku sengaja pilih jurusan undang-undang UITM.
Tapi dapat 'law' UIA.Suke dah masa tu.
Masa tu jugakla my parents tak berapa restui aku nk amik 'law'.
But my brothers semua tak ada masalah.
My Bro Zahrul siap suruh amik 'law' sebb dlm family takda lagi yang buat 'law'.
Lastly demi mak ayah,tukar course dapat la farmasi.Abah lak sibuk nak usahakan juga cari tempat untuk buat 'medic'.Kat mana2 pun takpa,janji medic.
HE WAS VERY EXCITED.so tak sampai hati la nk ikut kan kehendak hati sendiri.Alhamdulillah dapat tawaran ke CAIRO UNIVERSITY.
SO,currently im doing my medicine in Cairo UNi..and need 2 years more for compeletion.i'ALLAH.

But,when i grown up..aku sedar sometimes, apa pun yang kita rancang nak jadi ada yg sesuai dan ada yang tak sesuai dengan diri kita.Segalanya telah ditakdirkan oleh Allah untuk kita berjaya ke dalam sesuatu perkara..dan itulah sebaik2 ketentuan Allah.Tapi itu tk bermaksud yang kita perlu duduk goyang kaki and tunggu apa sahaja ketentuanNYA.
Ada takdir Allah yang mampu kita ubah dengan berdoa kepadanya.Setelah kita berusaha,kita bertawakal.Apa jua keputusan yang DIA tetapkan itulah yang paling terbaik.Rezeki Allah  ada dimana2.

Apa pun yang cuba kita lakukan dalam hidup ni,yang paling penting RESTU kedua ibu bapa dan redhaNYA.i'Allah.

To all my brothers,Along,Angah,Uda and Hakim..Selamat Maju Jaya.Buatlah setiap perkara tu dengan niat krn Allah dan utk kebahagiaan Ibu Bapa .(^_^).


Wan NADIAH..teruskan kehidupan yer..setiap benda ada hikmahnya. :)

And to all my FRIENDS,Aiza,Syida,Adel,Ein..semualah jangan serik berusaha..bila usaha i'allah pasti berjaya..
Last but not least..utk FAREEZUL(on ur request)..selmat berusha la kawan yer.smoga kau berjaya menjadi the next DONALD TRUMP..

tata~~

Thursday, 6 January 2011

My nieces~

"Echo de menos a mucho" means...I MISS THEM VERY MUCH.


my 1st niece..ADRYANA NABIHAH bt EDDY AFFIRUL HAZRIL
she's 8 years old.rite now she's in standard 2 at SEK.KEB.BATU BERENDAM 1.


my 2nd niece..KHAIRA SOFIYA bt KHAIRUL SHAHRIL..
currently in JAPAN..ikut Abahnya smbung belajar.she's 4 years old kalo tk silap la..


Daihy┼Ź yaya, o genkidesu ka?


my 3rd niece is KHAIRA SHAHMEEN bt KHAIRUL SHAHRIL..she's 2 years old..also in JAPAN..we call her 'adik'..tak sempat nak rapat2 dengan adik..dh pergi jepun.


my 4th niece is ADRYANA NUR MAISARAH bt EDDY AFFIRUL HAZRIL.she's 1year old  +/-..hehe.she's the youngest one..and very close dgn atuknya...


to all my nieces....achik always missing u.your videos la yg jadi peneman achik kat sini...love uol so much...jadi budak bek2 yer..




                
                kakak Nabihah..

          
         Adryana Nur Maisarah

Shahmeen a.k.a adik..gmbr before fly..
                                          


                                      Last but not least..budak ni.."konichiwa"...Yaya

                                          

Congratulation!

Salam..
My Second Post..special dedication to my 3rd brother.Mohd Zahrul Farhan...
Dah selamat pon menghabiskn zaman HOUSEMANSHIP nya yg quite 'azab'.now,he's MEDICAL OFFICER.
Congratulations bro.

Btw..teringat masa zaman kecik2,1 competition was held by my parents,aunts and uncles..
Dat time we were in Perak.Family gathering during Hari Raya.And i was about 7years old.
Competition tu bebas,terpulang nak perfom ape2..nak sajak.nak pantun,nak nasyid..semua boleh..
And also there was a photographer..a.k.a 'cik Radzi'..he's my uncle.Time tu dia sorang je yg ada video recorder besar 'gedabak' mcm TV3 tu..hehe

Then,during the competition,my bro and my cousin 'kak Farah' decided to sing "1,2,3,4"..lagu Aris Ariwatan..and also lagu "Anak Dunia"..
And i as usual,nyanyi lagu yg baru je cikgu English aja kat sekolah..lagu "Rain Rain go Away"
And my little bro Hakim ...Bersajak..OMG,my beloved bro bersajak ..sajak tu pulak created by my mom sempena persembahan dia kat tadika..
Masa kecil2,semua berbakat,semua tunjuk kehebatan masing2..segala gaya yang ada semua dipertontonkan..
Tak kesahla time tu dapt hadiah piala "toreh getah arwah atok"..semua nk dptkn hadiah.
Bila dah besar masing2 dh ada kerjaya masing2,life masing2..and this memory happened about 15 years ago..and it still in mind.
From that moment la aku kenal dgn lagu"Anak Dunia" tu.and aku admire lagu ni sampai hari ni..
Dengar lagu Anak Dunia ni aku igt pada abg aku zahrul ni and k.farah..

Now,i would like to dedicate diz song to my bro sempena kejayaan beliau menghabiskn dan mengKHATAMkan zaman HO die yang aku tau sgt2 seksa bg dia..byk kisah suka duka sepanjang HO beliau,bukan sahaja mengajar diri dia utk ms akan dtg,tp byk jugk bg pengajaran pada aku utk menghadap zaman HO aku akn dtg...and hope after diz die lebih cemerlang utk akan2 datang..Amiin

For u bro..selamat lah berpindah ke Hospital yg baru..semoga kt sana lebih baik dr yg sebelum..jgn lupe2 org kt rumah yer..



Buat Anak Dunia 

I
ngin ku nyanyikan
Sebuah harapan
Sebagai pesanan
Agar berkesan di hatimu

Wahai anak dunia
Mari kita berdoa
Untuk sebuah dunia
Yang damai sejahtera

Walaupun kemarau
Tidurmu meracau
Bangunlah kemudian
Bersihkan hitam di kakimu

Wahai anak dunia
Mari kita bersama
Berkumpul bermuhibbah
Lupakan beza rupa

Di mana kau ada
Bumi tetap sama
Langit biru indah
Bukankah semua milik kita

Wahai anak dunia
Mari kita berikrar
Esok kita membina
Dunia yang lebih sempurna...





bye2 wassalam

Wednesday, 5 January 2011

My First Post

Assalamualaikum
Testing Testing
Tutup yg lama,buat yang baru..atas sebab-sebab tertentu,
Blog yg baru lebih ringan,lebih kepada personal..


testing testing..